Møt en blikkenslagerelev

9. desember 2019arbeidsoppgaver, Fasade, Håndverker, Tak, Ventilasjon

Å få slippe å sitte stille, mye variasjon og sikker lærlingplass var noe av det som trakk Rebecka til blikkenslagerfaget.

Hvorfor valgte du blikkenslagerlinja?
– Jeg fikk en del informasjon på første året på bygg og anlegg, om alle fagene egentlig, men så var det blikkenslager som virket mest spennende av alle fagene man kunne velge mellom. Det er ikke bare et monteringsfag, det å kunne få lage de delene jeg skal få sette på plass selv gjør at jobben blir mer kreativ, det fristet litt mer.

Rebecka forteller at hun visste at hun skulle begynne på bygg og anlegg før hun visste at hun skulle bli blikkenslager.
– Jeg har aldri likt å sitte stille, så jeg fant ut det å være litt mer aktiv i hverdagen var riktig for meg.

Hva er det beste med skolen?

– Det er å få lov til å gjøre noe mer enn bare å sitte på skolen. Jeg føler ikke på at det så mye skole, det blir litt mer som en jobb, samtidig får man det fellesskapet av å gå i en klasse. Her får man litt av begge deler.

Praktisk jobbing på skoleverkstedet.

Hvordan er en skoledag for deg?

– Det er mye variasjon, vi går igjennom mye forskjellig. Det blir mye praktisk jobbing, vi lager deler i verkstedet og monterer deler. Det er ikke mye lesing på blikkenfagerlinja dette året. Jeg har tre fulle dager på verkstedet og kun to dager med skole og fellesfag.

Utplassering er en viktig del av opplæringen på andre året og Rebecka har nå vært utplassert tre uker hos Storo blikkenslager hvor hun skal være frem til jul.

Hva er det gøyeste med å være ute på utplassering?

– Det er det at jeg får lage noe som er permanent og skal stå der. Nå er det ikke sånn at jeg bare øver på noe som tas ned igjen etterpå. Det er litt kult å kunne peke på noe å si “det der lagde jeg”.

Er det noe du skulle ønske du visste om blikkenslagerfaget før du begynte?

– Jeg visste jo det meste, men samtidig så kom det der med å jobbe ute i all slags vær fortsatt som et sjokk, selv om jeg var forberedt på hva det gikk ut på. Jeg var ikke klar over at jeg skulle fryse så mye som jeg gjorde. Jeg jobber ofte uten hansker for å føle det jeg jobber med bedre og da blir det kaldt på fingrene.

Til tross for å måtte jobbe i all slags vær vil Rebecka fortsatt varmt anbefale yrket til alle som lurer på om dette kan være noe for dem.

– Det er veldig gøy, og du får jobbe kreativt. Det er en del variasjon.

Mulighetene for sikker jobb er også en ting som trekkes frem som noe positivt, og var en grunnene for Rebecka selv da hun skulle velge retning.

– Vi fikk vite av faglærer at man så og si er sikret lærlingplass og fast jobb etter utdanning overalt i landet.

Relaterte poster

24. mai 2023

Utdeling av svennebrev i Oslo Rådhus

Vi er stolte over å få overrekke Rebecka Fridheim Mejlbo Svennebrevet, i denne høytidelige samlingen i Oslo Rådhus. Vi ønsker henne masse lykke til videre.Bilde ble tatt sammen med Oldermann Jarle Kristiansen. I bakgrunnen ser dere den fine fanen til Oslo Kobber- og Blikkenslagerlaug.
13. september 2022

Østlands kvalik

Den 7. september gikk turen til Færder videregående skole i Tønsberg.4 spente gutter som skulle konkurrere om plassen videre til NM i Kristiansand 27-29. September.
8. desember 2021

Bli blikkenslager!

Thea Gulbrandsen (t.v.) og Julia Johansen sammen med faglærer på Kuben videregående skole, Mads Lyngås. utdanning, yrke
29. november 2021

GRATULERER

Vi ønsker å gratulere Christoffer Fremstad med svennebrevet. Dette ble mottatt på Oslo Rådhus 25.11.2021 i en svært høytidelig utdeling. Så gøy at du meldte deg på og fremmet vårt yrke! Vi ønsker å oppfordre flere til å gjøre det samme til neste år. Det er et kuult arrangement å være med på. Hilsen oss i […]
15. oktober 2021

Skoleelever på utplassering

VG2 er klare for utplassering i uke 42 og 43 i våre medlemsbedrifter.Totalt er det 11 stykker som skal få prøve seg for første gang.
8. oktober 2021

BYGGCAMP RINGSAKER VIDEREGÅENDE SKOLE

Ringsaker videregående skole hadde sin egen Byggcamp torsdag 07.10.21.Med ca. 500 påmeldte elever fra 10. klasse (noen få fra ALF 9.kl) ble det en hektisk dag for Sven Erik, Mads og Rebecka. Flere var interessert i faget, men det er heller ikke til å stikke under en stol at våre giveaways slo an.Vi håper mange […]Byggcamp, utdanning
9. desember 2019

Møt en blikkenslagerelev

Å få slippe å sitte stille, mye variasjon og sikker lærlingplass var noe av det som trakk Rebecka til blikkenslagerfaget. Hvorfor valgte du blikkenslagerlinja? – Jeg fikk en del informasjon på første året på bygg og anlegg, om alle fagene egentlig, men så var det blikkenslager som virket mest spennende av alle fagene man kunne […]arbeidsoppgaver, Fasade, Håndverker, Tak, Ventilasjon
26. november 2019

Dette er mulighetene dine etter svenneprøven

Blikkenslagere har både gode etterutdannings- og karrieremuligheter. Har du lyst til å gå mer på skole, eller på sikt starte egen bedrift, er det fullt mulig. Bli en mester Mester er en beskyttet tittel som henger høyt. Mesterprøven gir deg opplæring i etablering og ledelse, og faglig ledelse. Dette kan passe for deg som ønsker […]grunder, ingeniør, Karriere, Mester, svenneprøve, utdanning
26. november 2019

Sikker jobb med flere muligheter

Vil du starte for deg selv, eller jobbe i bedrift sammen med kolleger? Uansett har du valgt et yrke mange har bruk for. Blikkenslagerfaget skriver seg tilbake til 1600-tallet og er et fag med lange håndverkstradisjoner. Det er ingenting som tyder på at dette yrket med lange tradisjoner er i fare. Blikkenslagerfaget utvikler seg i […]grunder, Karriere, utdanning, videreutdanning
26. november 2019

Hvordan blir jeg blikkenslager?

Med utdannelse og svennebrev innen ventilasjons- og blikkenslagerfaget har du en kompetanse innen et tradisjonelt bygghåndverksfag som gir gode jobbmuligheter landet over. Ulike utdanningsløp Opplæringen foregår over fire år fordelt på teoretisk og praktisk opplæring. Skolen er en blanding av teori og praksis, hvor få dager er like. I stedet for å sitte bak en […]Karriere, utdanning

opp

Lukk